Vigtigt af at lægge et budget, når du optager et lån

At lægge et budget før du optager et lån, er en rigtigt god ide, hvis du vil undgå at løbe ind i økonomiske vanskeligheder, når lånet skal tilbagebetales. Hvis du ikke lægger et budget for dit lån, kan du hurtigt miste kontrollen over din økonomi, og minus på kontoen vil være en naturlig konsekvens.

Før du lægger dit budget, skal du dog først finde et lån, der passer til dine behov. Der findes mange forskellige lån og mange forskellige priser, og det kan være svært at skabe sig et overblik.

Du kan samnnelign kviklån på voreslån, hvis du er interesseret i at se dine muligheder på en overskuelig måde.

Sådan lægger du et budget

Læg et budget, når du skal optage et lån for at undgå, at de røde tal pludselig indtager din bankkonto. Det lyder meget simpelt, og egentlig kræver det heller ikke så meget at lægge et budget – ikke andet end din tid og lidt tålmodighed.

Når du lægger et budget, skal du først og fremmest sørge for at få et overblik over dine nuværende indtægter og udgifter. Indtægterne er den nemme del, da indtægterne oftest ligger på en enkelt eller få poster i form af løn, SU eller lignende. Med udgifter er det straks værre, for som du sikkert ved, så har udgifter en tendens til at hobe sig op.

Eksempler på udgifter er

  • Husleje
  • Transport
  • Internet

Du har sikkert mange flere udgifter end disse, og det er vigtigt, at du får dem alle med. Derefter er det en god ide at udfylde et budgetskema, så du har en mulighed for at udregne dit månedlige rådighedsbeløb, som er det beløb, du har at råde med, når dine udgifter er betalte. Du kan finde et budgetskema ved at klikke på linket ovenfor.